Ta bort smuts på fönster och altandörrar

Såhär blir du av med svåravlägsen och ingrodd smuts på fönster och altandörrar

Har du problem att bli av med ingrodd smuts på fönster och altandörrar? Då finns det några enkla metoder som du kan testa för att få dem skinande rena igen. Vi på fönsterbytarna tycker nämligen att det är viktigt att ta hand om sina fönster på rätt sätt och vill därför hjälpa dig att ta hand om dem så de håller längre.

Att ha rena och klara fönster är inte bara snyggt och estetiskt tilltalande, det kan också förbättra ljusinsläppet och ge en mycket fräschare känsla i ditt hem. Ibland kan dock svåravlägsen smuts och fläckar bli en utmaning att ta bort. Klistermärken, flugspillning och andra envisa substanser kan envisas med fastna på glasrutorna och göra dem tråkiga.

Ta bort ingrodd smuts på fönster och altandörrar

En metod för att ta bort svåravlägsen smuts är att använda rödsprit. Rödsprit är en effektiv rengöringsprodukt som kan lösa upp klibbiga substanser på glaset. När du använder rödsprit för att rengöra dina fönster och altandörrar, behöver du en mjuk trasa och en liten mängd rödsprit. Dock vill du undvika att använda för mycket rödsprit, eftersom det kan skada ytan på fönstret.

Såhär gör du

  • Applicera en liten mängd rödsprit på en mjuk trasa och se till att undvika att använda en överdriven mängd.
  • Gnugga försiktigt över det smutsiga området med hjälp av cirkulära rörelser. Genom att låta rödspriten verka kommer den gradvis att lösa upp och avlägsna smutsen.
  • Var noga med att undvika att använda rödsprit på målade ytor eller träramar, då det kan orsaka skador. Fokusera endast på glasytan och var extra försiktig när du närmar dig kanterna.

För att ge bästa möjliga resultat rekommenderar vi på Fönsterbytarna alltid att du testar att rengöra på en mindre synlig del av fönstret eller altandörren innan du applicerar dem på hela ytan. Detta hjälper dig att säkerställa och se till att de inte orsakar skador eller missfärgning.

Ta bort smutsen med hjälp av glashällrengöring

En annan effektiv produkt för att ta bort ingrodd smuts är glashällrengöring. Glashällrengöring är speciellt utformad för att rengöra och ta bort fläckar från glasytor. Det anses oftast att vara ett mildare alternativ till rödsprit. För att använda glashällrengöring, använd en liten mängd på en mjuk trasa och gnugga försiktigt över de smutsiga områdena av fönstret. Arbeta i små cirkulära rörelser och låt rengöringsmedlet lösa upp smutsen. Glashällrengöring kan vara ett bra alternativ om du är osäker på att använda rödsprit och är rädd att du ska komma åt andra delar av fönstret som lätt kan ta skada av rödsprit.

Vårt team på fönsterbytarna.se är specialister inom fönsterbyte och vi kan hjälpa dig att installera nya fönster och altandörrar om de gamla inte längre kan återställas till sin tidigare glans. Kontakta oss för mer information och för att boka en tid för fönsterbyte.

Boka gratis hembesök

Besöket tar ca en timme och då går vi igenom dina behov och svarar på dina frågor om fönster och montage. Vi ger dig en offert med fast pris som du kan ta ställning till. Bekvämt och tryggt. Du förbinder dig inte till något vid ett hembesök av oss. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Namn
Adress
För att skicka in detta formulär måste du godkänna vår integritetspolicy*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
© 2024 Fönsterbytarna