Energieffektiviserings-bidrag för fönsterbyte i småhus

energieffektiviseringsbidrag - få bidrag till att byta fönster

Nu finns det möjlighet att få bidrag för att skapa ett mer energieffektivt hem. Passa på att dra nytta av det nya energieffektiviseringsbidraget vid fönsterbyte i ditt småhus om du har el- eller gasuppvärmt hus. Vi på Fönsterbytarna guidar dig här nedan vem som kan söka och vad som gäller.

Regeringens satsning på energieffektivisering genom bidrag till småhus

Regeringen har den 15 juni 2023 beslutat om en förordning för bidrag för energieffektivisering i småhus för att minska sårbarheten för höga energipriser och öka försörjningstryggheten i Sverige. Bidraget omfattar småhus som värms upp med el eller gas och är uppdelat i två huvudkategorier av åtgärder.

Den första åtgärden är att minska ditt småhus behov av el eller gas genom att konvertera till värmepump, installera vattenburet eller luftburet värmedistributionssystem eller ansluta till ett fjärrvärmenät. Först när det är gjort kan du ansöka om bidraget för den andra kategorin av förbättringsåtgärder i klimatskärmen, såsom byte av fönster och dörrar och fönster med bättre U-värde m.m.

Bidrag för klimatskärmsåtgärder

Bidrag för klimatskärmsåtgärder ges endast till en ägare av ett småhus som har fått bidrag till värmesystemsåtgärder för samma småhus efter den 8 november 2022. Detta innebär att om du har genomfört värmesystemsåtgärder för ditt småhus (efter den 8 november 2022) och fått bidrag för det efter datumet, kan du även ansöka om bidrag för förbättringsåtgärder inom klimatskärmen vilken innefattar bland annat fönster (En byggnads klimatskärm innebär dess tak, golv,  ytterväggar, fönster och dörrar som utgör gränsen mot omgivningen).

En stor majoritet av Sveriges villor, ungefär 70 procent, är byggda mellan 1960 och 1980 och har fortfarande 2-glasfönster. Kombinationen av äldre fönster och uppvärmning via el eller gas leder till hög elförbrukning och värmeläckage. Detta blev särskilt påtagligt under den besvärliga vintern 2022/2023 med rekordhöga elpriser. För att hjälpa husägare och skapa en tryggare elförsörjning i Sverige, har regeringen infört energieffektiviseringsbidraget för småhus.

Fönsterbytarna – Din partner för energieffektiva fönster

Genom att välja Fönsterbytarna för ditt fönsterbyte får du högkvalitativa fönster som håller värmen inne och kylan ute. Detta leder till minskad energiförbrukning och sparar pengar på lång sikt. Du kan få energieffektiviseringsbidrag på 50 procent av materialkostnaderna för ditt fönsterbyte, med ett tak på 30 000 kronor. Dessutom är det möjligt att dra nytta av ROT-avdrag för montaget.

Sök bidraget via Boverkets e-tjänst

Energieffektiviseringsbidraget går att söka via Boverkets e-tjänst på deras webbplats fram till år 2025, från och med den 3 juli 2023. Så se till att dra nytta av detta stöd för att skapa en energieffektivare och mer hållbar bostad. Genom att investera i energieffektiva åtgärder kan du inte bara minska din energiförbrukning och spara pengar, utan också bidra till en mer hållbar framtid för både dig själv och miljön.

Boka gratis hembesök

Besöket tar ca en timme och då går vi igenom dina behov och svarar på dina frågor om fönster och montage. Vi ger dig en offert med fast pris som du kan ta ställning till. Bekvämt och tryggt. Du förbinder dig inte till något vid ett hembesök av oss. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Namn
Adress
För att skicka in detta formulär måste du godkänna vår integritetspolicy*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
© 2024 Fönsterbytarna